24 Jul 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΟΥΑΡΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: 2 με 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!!!!!!!

6 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ- ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗ, 
ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΝΤΑΛΙ, 
ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ, 
ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 
ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ


Ακολουθούν ορισμένες απαραίτητες ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ.


Λόγω της επαναλαμβανόμενης  σωτηρίας της χώρας, τα Σουρεαλιστικά Σουαρέ, το 6ήμερο δηλαδή ταξίδι που είχε προγραμματιστεί για τις 8 με 13 Ιουλίου ακυρώθηκε και τελικά μεταφέρθηκε στις 2 με 7 Σεπτεμβρίου.


Ακυρώθηκε κατ' επιθυμία των 41 από τους 47 συμμετέχοντες.

Με δεδομένο αυτό,
το ότι δηλαδή 41 απ' τους47 φίλους ταξιδιώτες δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν
είτε γιατί δεν είχαν ακόμα εξοφλήσει και άρα δεν έφταναν οι μέρες για να κάνουν τη γελοία συγκομιδή  60 -60 ώστε να συμπληρωθεί το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό,
είτε γιατί δεν είχαν πιστωτική
ή απλά γιατί δεν είχαν πια την ψυχολογία για ταξίδι αναψυχής με όλα πίσω τους να κρέμονται ενδεχομένως από μια κλωστή,
τέλος πάντων για λόγους πολλούς και διάφορους
το ταξίδι με ευθύνη δική ΜΑΣ,
εννοώ της πλειοψηφίας των ταξιδιωτών,
εννοώ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ή του ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΥΚΛΟΣ,
και ασφαλώς ΟΧΙ με ευθύνη των 6 απ' τους 47 ταξιδιώτες που μπορούσαν κι επιθυμούσαν να γίνουν όλα όπως είχαν προγραμματιστεί ο κόσμος να χαλάσει

πάντως τελικά το ταξίδι αυτό δεν έγινε.

Το δίλημμα εκείνων των ημερών κι ενώ ταξίδευα στη Βόρειο Ισπανία με τους “Γενναίους του Βορρά” ήταν: να γίνει ή να μη γίνει; (το ταξίδι)

Αν γινόταν, οι έξι (6) θα έκαναν το ταξίδι τους “κανονικά”, η αεροπορική εταιρεία θα θεωρούσε  ότι οι 41 δεν εμφανίστηκαν, και θα είχε λήξει η υπόθεση. Γιατί κι αυτοί οι 6 τί φταίνε σκεφτόμουν καμιά φορά;

Άιντε πάλι ταβανοσκόπηση, τηλέφωνα και συζητήσεις...

Να γίνει ή να μη γίνει;

Εδώ ο κόσμος καίγονταν μπορεί να πει κανείς κοίτα τι δίλημμα είχαν αυτοί!

Από μικρόκοσμους έτσι κι αλλιώς φτιάχνεται η ζωή και για τον El Greco εκείνες τις ημέρες αυτό ήταν προτεραιότητα: γιατί είχε να κάνει με τα χρήματα ανθρώπων που είτε τους περισσεύουν είτε όχι, όφειλε όμως να σεβαστεί.

Να γίνει ή να μη γίνει;

Κι αποφασίστηκε να ΜΗ γίνει.

Γιατί;;;

Μετά από πολύ σκέψη και διαπραγμάτευση καθώς και με την υποστήριξη του ΚΥΚΛΟΥ και του κ. Γ. Καλαμπαλίκη προσωπικά -τους οποίους κι ευχαριστώ- καταλήξαμε στην παρακάτω Συμφωνία:

Α) Λόγω της ιδιαιτερότητας των ημερών, η Αεροπορική να μη μας θεωρήσει NON SHOW, ότι δεν εμφανιστήκαμε να πετάξουμε δηλαδή και άρα Adiós, χάνουμε όλοι τα εισιτήρια.

Β) Να μας δώσει νέες ημερομηνίες μ' ένα μικρό πρόστιμο των 35 ευρώ, να μεταφέρει δηλαδή την ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ σε άλλη στιγμή.

Ζήτησα Αύγουστο ή Χριστούγεννα που θεωρητικά μπορούν όλοι...
Αδύνατον!
Αύγουστο και Χριστούγεννα ανέβαινε τόσο η τιμή που ήταν σα να νοίκιαζε ο καθένας μας το δικό του αεροσκάφος με προσωπικές αεροσυνοδούς να μας αερίζουν όπου ειδικώς και κατά περίπτωση ζεσταινόμαστε.
(Αυτό το θέμα με τις αεροπορικές και τα λεφτά που ζητούν δεν πάει καλά αλλά δεν είναι της παρούσης.)

Οι ημερομηνίες που συμφωνήθηκαν τελικά με το ελάχιστο δυνατό πρόστιμο των 35 ευρώ ήταν

 2 με 7 Σεπτεμβρίου.

Και έτσι θα γίνει!

ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ: Μέρος της διαπραγμάτευσης ήταν να μπορούν ν' αλλάξουν τα ονόματα στις κρατήσεις. Όχι όποιος μπορεί -ο ίδιος- καλώς, αλλιώς χάνει τα χρήματά του. ΟΧΙ. Να μπορούμε να αντικαταστήσουμε το όνομα όποιου δε θα μπορέσει τον Σεπτέμβριο

Απ' την άλλη ο ΟΡΟΣ της Αεροπορικής ήταν να ΜΗ χρησιμοποιηθεί ούτε μία από τις 47 κρατήσεις της 8ης Ιουλίου. Έστω κι ένας να ταξίδευε εκείνη την ημέρα με τον κωδικό της Ομαδικής Κράτησης θα έχαναν όλοι τα λεφτά τους.

Με ΡΙΣΚΟ λοιπόν να χάσουν τις προκαταβολές τους οι 6, έκρινα πιο σώφρον να δημιουργήσουμε συνθήκες που να μην τις χάνουν στα ΣΙΓΟΥΡΑ οι 41.

Όσο για τους 6 φίλους που μπορούσαν τον Ιούλιο αλλά δεν μπορούν τον Σεπτέμβριο, εφόσον καλυφθεί η θέση τους, από δικό τους φίλο ή από οποιονδήποτε άλλο, θα πάρουν πίσω την Προκαταβολή τους στο Ακέραιο.

Σε μια κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, όταν κόντευε μια χώρα ολόκληρη να κατεβάσει ρολά αυτό είναι το καλύτερο που μπόρεσε να γίνει με γνώμονα το Καλό των Περισσότερωνκαι εν δυνάμει ΟΛΩΝ.

Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε κανείς να μη χάσει τίποτα. Ειδικά σ' ό,τι αφορά στους 6 που για τη μετάθεση του ταξιδιού δεν έχουν καμία ευθύνη. Γι' αυτό και προσωπικά τους ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Μόνο μία μικρή χάρη:

όποιος απ' αυτούς θεωρεί ότι αδικήθηκε,
ότι σκασίλα του μεγάλη αν έχαναν τα χρήματα οι 41...
ότι το ταξίδι έπρεπε να γίνει κανονικά...
ότι τα όσα συνέβησαν δεν ήταν λόγος ακύρωσης ενός ταξιδιού,
ότι κάποιος πρποσπαθεί να τους εξαπατήσει και να τους "φάει τα λεφτά...
ότι δε μασάει και ιστορίες και υστερίες
ότι...
ότι...
ότι...

ο El Greco τους παρακαλεί πάρα πολύ ΜΑΚΡΙΑ... για τα επόμενα 50 με 70 χρόνια, ΜΑΚΡΙΑ μου, να μην ξαναεμφανιστούν σε ταξίδι που θα προτείνει εκείνος ούτε ως ανάμνηση!

Για καλό δικό τους κυρίως, γιατί μπορεί να ξαναβρεθούμε πάλι σε αντίστοιχα δύσκολη συγκυρία (δεν είναι κι ότι τελειώσαμε με τη Σωτηρία της Χώρας)
κι ο  El Greco πάλι με τα ίδια Κριτήρια θα αξιολογήσει το “Έκτακτο" και τη "Συγκυρία”,
πάλι θα παραλογιστεί κι αντί να πει
“δε πα να πηδηχτούν οι 41, το ταξίδι θα γίνει ακόμα και με 6...”

πάλι τα ίδια θα κάνει,
θα αναζητήσει το καλό των περισσοτέρων και εν δυνάμει ΟΛΩΝ.

Τέλος να διευκρινίσω πως ο ΚΥΚΛΟΣ επέστρεψε τα χρήματα όσων είχαν εξοφλήσει την εκδρομή στο ακέραιο ΠΛΗΝ της Προκαταβολής (200 ευρώ) την οποία από την πρώτη μέρα που την παρέλαβε (κι αυτό ισχύει γενικά) τη μετέφερε άμεσα στο λογαριασμό της Αεροπορικής.

Αυτά για την Τάξη των πραγμάτων και για τη Σχέση τη δική μας.
Για να είναι όλα καθαρά.
Και μακάρι σε Κάθε Μεγάλη Κρίση τέτοιες και τόσες μόνο να είναι οι απώλειές μας
Και κυρίως, μετά το πέρας κάθε Κρίσης, να μην αρχίζουμε κατ' ευθείαν, την άλλη μέρα κιόλας κατ' ευθείαν τη βουτιά προς το ΕΓΩ μας.

Μέσα στην όλη αναταραχή κρατώ δυο-τρία θετικά.

1ον: την ψυχραιμία, την εμπιστοσύνη και την κομψότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων που ήταν να ταξιδέψουμε.

2ον: Το ότι το Σεπτέμβριο τελικά θα μπορέσει να είναι μαζί μας και η Γκαλά όπως και με τους Σουρεαλιστές του Αγίου Πνεύματος. (Τον Ιούλιο είχε ήδη ανακοινωθεί ότι δε θα μπορούσε λόγω άλλων υποχρεώσεων.)

Επιμένω στο πολύ θετικό αυτού γιατί είναι αλλιώς να είσαι με τη 'Γκαλά μου” 6 μέρες...θα δείτε..


3ο θετικό: Τουλάχιστον το Σεπτέμβριο θα μπορέσουν να κάνουν το ταξίδι όσοι τον Ιούλιο δε μπορούσαν. Κι έτσι, παίρνοντας τη θέση όσων δεν μπορούν στις νέες ημερομηνίες θα επιστραφούν οι προκαταβολές τουλάχιστον στους 6.

Παρακαλώ πολύ ενημερώστε τους φίλους σας ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για κανένα. Όποιος θέλει από 2 μέχρι 7 Σεπτεμβρίου υπάρχουν ακόμα θέσεις.

Εδώ το Πρόγραμμα.


Υ.Γ: Για κρατήσεις και αλλαγές ονομάτων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη γνωστή πια κυρία Κική,

στο 210-32 25 175

Υ.Γ 2: Ακολουθεί ένα φωτορεπορτάζ με πρωταγωνιστές τους Σουρεαλιστές του Αγίου Πνεύματος και μ' αυτό θα σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι.

Υ.Γ 3: Ερώτηση Κρίσεως: Μπορεί κάποιος που πιστεύει πως το "σωστό" θα ήταν να γίνει το γκρουπ με 6 άτομα κι ας έχαναν οι υπόλοιποι τα χρήματά τους,
μπορεί κάποιος που σκέπτεται έτσι ν' ανήκει σε μια ομάδα σαν αυτή που ακολουθεί;;;
Ν' ανήκει στα Σουρεαλιστικά Πειραματόζωα, που είναι πασιφανές από τη φωτογράφηση ότι έχουν σοβαρότατο πρόβλημα και γι' αυτό τους αγαπάω και τόσο.;;;;;
Εναγωνίως και με αγάπη περιμένω και τους Σεπτεμβριανούς.

Σας αφήνω στα χέρια του Σουρεαλισμού που πλέον έη Ελλάδα μπορεί άνετα και με διαφορά να καυχιέται πως ενώ δε γεννήθηκε εκεί, εκεί αποφάσισε να ζήσει, να βγάλει ρίζες, νύχια, και δόντια.

Καλό Καλοκαίρι.

                                 
Η Dr Roula, η Dr. Vivi κι ο Dr. Yan λίγο πριν μπουν στο χειρουργείο.


Οι ίδιοι Ντόκτορες λίγο μετά... Τελικά μετάνοιωσαν τελευταία στιγμή και δεν μπήκαν χειρουργείο, πήγαν κυλικείο.

7 Τσίκας Φλαμένκας στην Καταλονία. Σε μία απ' τις Σουρεαλιστικές Βραδιές που δεν αποκαλύπτεται...





Εδώ σε άλλη μία Σουρεαλιστική Βραδιά. Με δυο πολύ καλές φίλες τραβεστί, τη Λουθ και την Πενέλοπε.


Εδώ η Dr. Vivi και η Dr. Roula εξετάζοντας Dr. Kyriakos. Κάτι σαν τις ΕΔΕ, μεταξύ τους δηλαδή... 

Σε μια συνηθισμένη στιγμή η Σοφία και η Βάνα στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στην Καρκασσόν. Το τί έχουν δει 6 μέρες αυτοί οι ρεσεψιονίστες...


Η Ελένη με τη Σοφία που σε πρώτη επαφή το αποκλείεις... Καμία απ' τις δυο δε φαίνεται σε πρώτη ματιά το πού μπορεί να φτάσει...


Η Σοφία με τη Ρούλα και τον Κίτρινο Σταυρό Ραμμένο, σημάδι -ένα απ' τα πολλά- ότι κάτι δεν πάει καλά...Για τη Σοφία την 3η μέρα βεβαιώνεσαι.

 Βάνα-Μαρία-Σοφία. Τρεις κλασικές παντρεμένες γυναίκες σε 6ήμερο ταξίδι.


Βάνα-Dr. Roula -Σοφία

και τα δύο παραπάνω τρίγωνα φωτογραφήθηκαν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου της Βαρκελώνης...


Και ενώ όπως φαίνεται όλα κυλούσαν φυσιολογικά, ο καθένας έριχνε κάτι πρόχειρο πάνω του και βγαίναμε για ξεναγήσεις...


Νά άλλη μια απόδειξη του πόσο ήρεμα και φυσιολογικά κυλούσαν τα πράματα...


Ξαφνικά Ο Padre Yan υψώνει σπαθί αντί για σταυρό...


Σίγουρα θα υπήρχε λόγος...


Εντόπισε και το λόγο και κείνη και την κάλεσε αμέσως για εξομολόγηση...

Τί είχε κάνει;;;;;

Νά τι είχε κάνει μπροστά στα μάτια τού άντρα της που είναι ακριβώς πίσω της, χωρίς καπέλο, πάνω του στηρίζετε η κυνική...

Νά εδώ πιο καθαρά ο άντρας της, ο Γιώργος, μάλαμα αλλά εδώ με καπέλο, πίσω γιατί το πρώτο πλάνο είναι αδύνατον να το πάρει κανείς απ' τα νύχια της Dr. Roula -επίσης με καπέλο εδώ.





Επιστρέφω σ' αυτή τη φωτό γιατί θέλω να προσέξουμε όλοι πόσο σεμνά ο κύριος πάνω αριστερά με το λευκό καπέλο περιμένει τη σειρά του...

Συγχρόνως θέλω να εκτιμηθεί πόσο αθώα, αυτός ο ίδιος κύριος ονόματι Δημήτρης, το φαλακρό παιδί με το λευκό καπέλο δεν άγγιζει τη Drα. Vivi ούτε καν με τα χέρια του, πολύ λιγότερο με ό,τι την αγγίζει ο άλλος που επιθυμεί κιόλας να κρατηθεί μυστικό τ' όνομά του... ΧΑ!!!!

Κωστής είναι τ' όνομά του, Κωστής!

Εκείνη την ημέρα, όταν είδα τη σκηνή ετούτη ήξερα μέσα μου πως θα 'ρθει και 3ο Μνημόνιο. Όταν μια κοινωνία  αποσυντίθεται έτσι... Από κει που δεν το περιμένεις σου ρχεται μετά το Μνημόνιο.

Επιμένω από την παραπάνω φωτό να κρατήσουμε το πόσο Κύριος στάθηκε ο κύριος Δημήτρης, πως απλά ετοιμάζει το πόδι του και περιμένει υπομονετικά τον Κωστή...

Η Ποινή που επιβλήθηκε στη Drα. Vivi;;;;;


Να ανεβεί μαζί με την Πνευματικό της και συγχρόνως Στυλίστριά της σε κότερο, να κάνουν τρία πάνω και τρία κάτω, τρία πάνω-κάτω δηλαδή,
μετά να συγκρουστούν με το κότερο που οδηγούσε ο Padre Yan (φαίνεται στο βάθος της κάτω φωτό) 


να δει τον άντρα και πατέρα των τριών παιδιών της ν' απλώνει ερωτικά το χέρι από κότερο σε κότερο προς άλλη γυναίκα...


και τέλος να φοράει για 40 μέρες εναλλάξ τα χρώματα το καθένα απ' αυτά τα στρίνγκ αλλά πάντα 3 νούμερα μικρότερα να τη χαρακώνουν, να μένουν πεντακάθαρα τα σημάδια της πράξης της πάνω στην κυτταρίτιδά της.


Καλή αντάμωση, εκεί που θα μπορούμε για 6 μέρες να είμαστε ό,τι να 'ναι.






Καλό καλοκαίρι

                           El Greco

No comments:

Post a Comment